El dilema Rocamar

El Diari de Vilanova ha fet ennuegar l’esmorzar a més d’un amb una notícia que, posats a rumiar, era ben esperable: els veïns de Rocamar volen que la urbanització se segregui de Ribes i s’incorpori a Sitges. De fet, no és la primera vegada que ho diuen: l’any 2008 ja ho havien manifestat obertament quan la demanda de recepcionament de la urbanització era ignorada i tenien problemes d’inundabilitat.

Els motius d’aquest veïnat per fer-se de la Blanca Subur són  de sentit comú: ho tenen a tocar (hi ha quasi continuïtat urbana); utilitzen els seus serveis, especialment les escoles, i se senten desamparats per un Ajuntament que, a banda de cobrar-los els tributs, no dóna solució a les seves demandes. El que no està clar és que l’Ajuntament de Sitges sigui, en aquest moment, una bona alternativa.

Amb aquesta petició, la gent de Rocamar refrega a la cara de la classe política ribetana la seva incapacitat de vertebrar un municipi en què els diversos nuclis urbans que el componen se sentin integrats. Potser la petició d’aquests ciutadans servirà perquè els partits explicitin netament quin model de municipi tenen al cap i com s’han d’atendre les necessitats dels diversos poblaments. A totes llums, després de la demanda de divorci de Rocamar, vindrà la de Vallpineda (alguns ja ho han demanat) i no es pot obviar que les Roquetes té continuïtat urbana amb Vilanova. És el que té la poligàmia.

Ens hem adreçat a les principals formacions polítiques locals amb aquest tuit. Esperem les seves respostes per compartir-les amb tots vosaltres.