En marxa la primera capa de realitat augmentada del municipi

Ja podeu accedir a la primera capa de realitat augmentada del municipi. Si combinem el món real, que tenim davant els nostres ulls, amb una capa d’informació simbòlica, la realitat augmenta, s’intensifica. Per exemple, si veiem un pi, podem dir: això és un pi. Però si a través del mòbil o unes ulleres connectades a Internet se’ns informa que aquell pi és un pi monumental, quasi bicentenari, la realitat ha augmentat, s’ha intensificat i ràpidament diem “Ohhhhh” o no.  I el que val per un pi, val per una masia, un indret, un equipament públic o un comerç.

Per connectar-vos a la primera capa de realitat augmentada local, heu de tenir un mòbil smartphone o una tauleta amb el GPS activat i que disposi de l’aplicació Layar. Quasi tots els mòbils i tauletes Android la tenen instal·lada per defecte. També la solen tenir els Iphone i les Ipad. Un cop dins de Layar, heu de buscar la capa “Sant Pere de Ribes” i us hi podreu connectar. Si voleu, podeu fer-ho més ràpidament mitjançant el codi QR que trobareu a continuació (en aquest cas heu de tenir un lector QR) o bé fent clic (des del mòbil) a l’adreça següent: http://layar.it/ruIa1O

Un cop activada l’aplicació  Layar i amb la capa “Sant Pere de Ribes” seleccionada, enfoqueu qualsevol lloc del terme i trobareu informació. Si us surten massa punts d’informació, podeu anar a l’opció de configuració i reduir el radi. Normalment abasta tot el terme, però el podeu restringir a uns pocs quilòmetres.

La capa, que funciona encara en proves, disposa d’informació sobre noms de lloc, sobre masies i sobre llocs d’interès del terme. En breu s’activarà la informació relativa a equipaments i establiments públics diversos. També activarem un formulari perquè proposeu nous punts d’interès (siguin llocs, comerços, espais…), que anirem incorporant de mica en mica. Així mateix, preveiem que a banda de Layar es pugui consultar des d’altres sistemes de realitat augmentada. De moment, agrairem qualsevol observació que ens feu arribar a cancell@ribes.org.