Un castell de novel·la

La franquícia italiana de Vanity Fair ha dedicat un monogràfic a obres arquitectòniques inspirades en novel·les. Ribes hi és present amb El Castell, el singular bloc de pisos que el reputat arquitecte Ricardo Bofill va erigir a Vallpineda fa més de quaranta anys. El Castell està inspirat en la novel·la del mateix nom que l’escriptor xec Franz Kafka va escriure per reflectir la soledat d’un desgraciat agrimensor enmig dels laberints burocràtics. A banda de l’obra de Bofill, el monogràfic inclou edificis inspirats en referents literaris com la casa del Conill (res a veure amb un restaurant d’Olèrdola; es tracta de la residència del Conill Blanc, d’Alícia en Terra de Meravelles); un hotel inspirat en La ciutat invisible d’Italo Calvino i d’altres que se submergeixen en obres de Pamuk, Tolkien, Meville i d’altres.