UM9 critica CiU-ViA i PSC per l’aprovació d’una modificació pressupostària

Amors de primavera, flors d’un dia. Ja ho diuen les iaies. El festeig entre UM9 i PSC no ha arribat a bon port tot i la verborrea política favorable a un acord d’esquerres.  A l’hora de la veritat, és a dir, la votació d’una important modificació pressupostària de prop d’un milió d’euros, les coses s’han girat del tot. Finalment el PSC ha hagut de recórrer al vot favorable del PP i a l’abstenció de CiU-ViA per poder tirar endavant els comptes. Ràpidament Twitter s’ha fet ressò de la nova conjuntura. El regidor d’UM9, Tomàs Carandell, ha piulat de seguida per atacar el govern, acusar CiU-ViA de complicitat i advertir del pes creixent de “la dreta”:

No s’ha quedat curta la regidora del PSC, Abigail Garrido, que ha corregut a fer tota mena d’atacs a UM9, acusant-los de passivitat i poques propostes:

Enmig d’aquesta intensa piuladissa, CiU-ViA no ha dit encara gall ni gallina a pesar que la seva abstenció ha sigut crucial per poder tirar endavant la proposta del Govern.  De fet, el desenllaç del procés ha resultat força sorprenent si tenim en compte que no fa gaires dies, Blanco es mostrava predisposat a l’acord amb UM9 i marcava distàncies amb CiU-ViA.