El Garraf, segona comarca amb més ús d’Internet de Catalunya

El 76,3 % de les llars de la comarca del Garraf disposen de connexió a Internet. Això ens situa més de 5 punts per sobre de la mitjana catalana, segons un estudi del Departament d’Empresa i Ocupació i l’Institut d’Estadística de Catalunya. De fet, el Garraf és la segona comarca amb més connexions després de l’Anoia. El Garraf obté també resultats molt per sobre del promig en altres indicadors relacionats amb les TIC com el de compres per Internet, a les quals s’han apuntat ja el 42 % dels nostres conciutadans.

L’estudi ofereix altres resultats que confirmen l’elevat grau de digitalització del Garraf: el 76% dels enquestats han disposat d’ordinador alguna vegada, el 72,3% l’han fet servir en els darrers tres mesos, el 74,9% s’ha connectat alguna vegada a Internet, el 71,2% ho ha fet en els darrers tres mesos, un 57,9 % ha fet algun curs d’informàtica, el 68,3 % ha usat darrerament el correu electrònic, un 80 % té ordinador a casa, un 94,5% té telèfon mòbil, un 74,3 % disposa de banda ampla i un 17,6% ha patit incidències amb el proveïdor d’Internet.

La investigació també revela que el conjunt del Penedès és l’àmbit territorial líder de Catalunya tant en connectivitat com en d’altres indicadors. Els resultats del treball es poden consultar a la base de dades territorial de l’Idescat.