Ribes s’enrojola

Les manifestacions d’alegria pels resultats d’Espanya al campionat d’Europa de futbol, que ja feia dies que duraven, han arribat aquesta nit al seu màxim exponent amb l’assoliment del trofeig davant la selecció italiana. Pels carrers de Ribes, deserts i mullats de pluja, només se sentia la rogallosa veu dels locutors i el crits d’emoció per les jugades, trumfades amb coets quan s’esdevenia un gol.

D’altra banda, el dia del gos ha resultat nefast per altres aspectes. Una pluja persistent ha aigualit la trobada de gegants que, amb tant d’esforç, havien preparat els nostres geganters per celebrar els 60 anys dels gegants vells. També han quedat remullades altres activitats diürnes al voltant de les barraques i l’actuació castellera.

Demà comença l’estiu “ordinari” i la festa major serà un record, passat per aigua. Pel carrer passeja un caminant solitari que xiula Azzurro, però ningú l’escolta. Tan bonic que era sentir la gent xiular pel carrer i cantar pels terrats. I ara, no ho fa quasi ningú. Potser per això plou quan no ha de ploure i no plou quan faria falta.