Els gegants celebren 60 anys estrenant un ball a l’Ofici

L’Ofici de Festa Major d’ahir va tenir el seu moment emotiu amb l’entrada dels gegants “vells” a l’interior del temple, un parlament a càrrec del geganter Josep Albà i l’estrena del “Ball del coronat” del compositor ribetà Andreu Martínez Miret, que en “Pere” i la “Paula” van ballar als peus del presbiteri. L’ofrena va tenir el seu punt i final amb el lliurament del ram de la geganta, que va ser dipositat en un pitxer davant de l’altar major i va acompanyar la resta de la celebració.
L’ofici d’ahir, presidit pel rector, Jesús Mañé i concelebrat amb nombrosos capellans de la comarca, va ser predicat per mossèn Josep Catà, rector de Santa Madrona, que anys enrere va deixar un bon record a Ribes. Entre d’altres qüestions, Catà va glossar la figura de Sant Pere.

Vídeo amb el “Ball del Coronat” publicat a Youtube pel seu compositor, Andreu Martínez Miret: