Corcs i poca pela assetgen una festa prou viscuda pels ribetans

El desplaçament d’algunes activitats de la festa a causa dels corcs que s’han acomodat a les bigues del terrat de l’Ajuntament i la restricció en els recursos públics que s’hi destinen a causa de la situació econòmica general i la del Consistori en particular han marcat aquesta festa major.

La traca a la plaça Marcer, tot i que va començar amb alguns minuts de retard, va ser especialment espectacular i més d’un va comentar que la ubicació interina era prou encertada, tot i que el fort caliu humà que se sol viure entre la plaça del centre i la plaça de la Vila va quedar desdibuixat. El castell de focs va ser, segurament, un dels moments en què es va notar més la davallada en la despesa. Ritme lent, per allargar, i càrrega minvada van recordar a tothom que aquells temps en què s’invertia en pirotècnia com qui fa ofrenes a la deessa Fortuna per la prosperitat general han passat a la història.

El dia de Sant Pere, petits canvis en la logística de l’exhibició van recordar de nou les deficiències en l’embigat municipal. Com ja comença a ser habitual, les cercaviles de la canalla van tenir força concurrència de pares, mares, avis i tiets.  El concert , per la seva banda, va començar un xic a deshora.  Això sí, no van faltar moments emotius amb la interpretació de temes retrospectius, que recordaven antany.  A les barraques, certa efervescència.