Sant Pere sua

La festa major serà calorosa. Així ho han anunciat els homes del temps i algun vell del poble: “Aquest any farà calor” ha dit. I un altre li ha contestat: “Sí, sí que en farà”. També ho ha comentat algú que no és tan vell: “Quina calda, no?” i li han contestat “Sí, quina calda!”. Parlem del temps per no parlar d’altres coses.

Les autoritats han donat instruccions perquè tothom sàpiga el que ha de fer: “si fa sol, poseu-vos barret”, han decretat. Que es noti que això és l’estat del benestar encara que s’escoli per tot arreu. Veurem si en porten ells, de barret, demà al migdia.

Sant Pere sí que se n’haurà de posar, amb aquella calba! Si triarà la tiara pontifical, una capçana de pescador, la gorra de plat de porter o un paper de diari per protegir-se del sol mentre fa cua al SOC, no ho sabem. És el que passa: home de molts oficis, pobre segur. Com tots nosaltres, què hi vols fer…

I que per molts anys puguem celebrar aquesta festa, malgrat la calor.