La traca serà a la plaça Marcer

Els corcs de l’Ajuntament obliguen a canviar el lloc de la traca. La situació en què es troba l’edifici comportarà que el tradicional acte de reminiscències militars que obre la Festa Major enguany tingui lloc a la plaça Marcer.

En un comunicat emès aquest matí, el Consistori explica els canvis que això provocarà a la cercavila i aclareix on dormiran els gegants, els cabeçuts i els dracs. Aquest aclariment serà sens dubte molt celebrat per la canalla del municipi, que ja feia dies que estaven neguitosos i es preguntaven si els gegants encara eren a l’Ajuntament. Segons sembla, durant els dies de la festa, els dracs dormiran a Can Salvador Miret i els cabeçuts i gegants ho faran a l’Escorxador. La ciutadania confia que no hi siguin escorxats.

Cal recordar que la plaça havia acollit durant molts anys la traca del dia i que, a la vigília, al vespre, s’hi disparava un “ramillet” de coets. Aquestes expansions pirotècniques es van deixar de fer perquè les vibracions de les deflagracions impactaven sobre els vitralls de l’Església Parroquial, un element valuosíssim del nostre patrimoni que va ser restaurat fa dos anys i sufragat amb donatius populars. Se suposa que el plom que els aguanta deu estar en millors condicions que antany, però no deixa de sorprendre que s’hagi adoptat aquesta decisió.