13 exorcismes

Foragitar les malvestats ha estat una constant en la història de Ribes. Els mètodes utilitzats han estat diversos; entre d’altres, tocs de campana, exorcismes, benediccions i renecs (alguns d’una creativitat remarcable). El Ple Municipal de dimarts, que va durar 5 hores, va dedicar una bona estona a debatre 13 mocions de temes sobre els quals l’Ajuntament no pot fer altra cosa que exclamar-se. En concret, l’amnistia fiscal del Govern Rajoy per als defraudadors, la privatització de l’aigua, determinades polítiques d’ocupació, el pagament dels PIRMI, la dació en les hipoteques, els comptes preferents de les entitats d’estalvi, les retallades a ensenyament, la cobertura sanitària, els peatges, la situació de les llars d’infants, una iniciativa penal en matèria de salut, les boles de gomes (que disparen els policies a les manifestacions) i l’empresonament d’una delegada sindical en les darreres mobilitzacions. Mocions a banda, les sancions per gossos perillosos van tenir també el seu lloc en l’ordre del dia, com ja comença a ser habitual. A banda, el Ple va tractar alguns temes importants de competència municipal.