Facebook i Twitter estimulen el debat sobre el municipi

Més enllà dels comentaris anònims en la premsa digital, el debat obert sobre el municipi es consolida a les xarxes socials. Tot i haver-hi encara cert component d’anonimitat, la tendència general és que les persones opinin desinhibidament, amb noms i cognoms, sobre els aspectes que afecten el poble, tant polítics o socials com, simplement, festius. Si polèmiques com la de Cap d’Any, amb un alt component de participació popular, han tingut el seu punt principal de trobada en diversos grups i esdeveniments de Facebook com aquest o aquest altre, el cas del cessament del tècnic d’ICV-EUA Gabi Serrano s’han desenvolupat principalment a Twitter, els blocs polítics i els mitjans, com es pot comprovar en aquest recull. Twitter agafa cada vegada més protagonisme per la seva simplicitat i creixen les etiquetes o hashtags que aborden temes del municipi, des de la més genèrica #spribes fins a més concretes com la que s’està utilitzant en la festa que encetem: #santpau2012.