S’ha mort l’historiador Josep-Lluís Palacios

Aquesta matinada s’ha mort Josep-Lluís Palacios. Historiador i polític, en la seva joventut va ser un dels impulsors de l’entitat GER, ànima de la revista Montgròs durant els primers anys d’existència de la publicació, regidor de cultura i educació per UM9 i professor i director de Can Puig durant molt de temps.

Com a investigador local, a banda de publicar nombrosos treballs als programes de festa major i de coordinar projectes com el llibre Sant Pere de Ribes. Recull d’informació sobre el municipi, havia escrit abundants articles basats en fonts orals, especialment sobre els anys de la guerra i la postguerra, tant a L’Altaveu, revista amb la qual va col·laborar intensament en els darrers anys, com al diari El Punt.

Una de les constants del seu treball va ser la voluntat de tornar la veu als “vençuts”. Precursor dels actuals estudis sobre la memòria històrica, és la persona que ha recollit més informació sobre la República i la Guerra al municipi.

Us animem a llegir la darrera entrevista que li van fer a la revista L’Altaveu.

Josep-Lluís Palacios i López havia nascut l’any 1958 i s’ha mort aquesta matinada a Sant Camil després d’una llarga malaltia.