Sant Pau s’omple en la presentació de la separata

Pere Coll, autor de la separata de la Festa Major de Sant Pau, ha situat a l’any 1818 la primera referència a la festa tal com l’entenem. Aquesta ha estat una de les pinzellades més destacades de la interessantíssima intervenció de l’historiador en l’acte de presentació del programa i la separata que ha tingut lloc aquest migdia a Sant Pau.

En l’acte també hi ha intervingut l’exregidora de Cultura, Bàrbara Scuderi, que ha volgut tenir unes paraules de record per al finat historiador local Josep-Lluís Palacios. Així mateix, també han parlat Martí Moreno Piqué, autor de la portada del programa, i Araceli Albà, representant de la Comissió de Balls Populars.

Sens dubte, però, el moment culminant de l’acte ha sigut la defensa de Sant Pau com a festa d’interès nacional que ha fet l’historiador Pere Coll, una defensa fonamentada en tot moment en sòlides referències històriques.

Uns tocs dels grallers Els Montaners i un petit xeflis han posat punt i final a l’esdeveniment, al qual ha assistit, sense intervenir, el flamant regidor de Cultura del municipi, Joel Sans.