Tot a punt per Nadal

Cultura
Ciclisme, pastorets, exposicions de pessebres, pessebre vivent i cavalcades animaran la quinzena

Les entitats de Ribes i l’Ajuntament han preparat nombroses activitats per a les festes de Nadal. Des del dia 10 i fins al 24, està oberta la inscripció per als concursos de pessebres i postals de Nadal dels Xulius. Cal presentar les butleltes a la mateixa entitat i a la perfumeria M. Àngels (c. Balmes, 47). El dia 22, a les 21 h, al centre cívic L’Espai de les Roquetes, Cantada de Nadales a càrrec del Coro Rociero Romeros del Garraf. Hi haurà degustació de productes andalusos.

El dia 23 a les 8.30 h, a la pl. Marcer, anada a portar el pessebre al Montgròs. El mateix dia a les 11 h, 23 Cursa ciclista del Gall Dindi, un clàssic del ciclisme català amb 6 voltes al circuit Ribes – Vilanoveta – Solers – Ribes.

També a les 11 h del mateix dia 23, cantada de Nadales a càrrec del Coro Rociero Romeros del Garraf a la Parròquia de Santa Eulàlia. A les 16 h, cantaran al Redós i després al Casal de Ribes. Totes aquestes cantades les organitza la Casa d’Andalusia. El mateix dia 23 a les 18 h, cantata La fàbrica de Santa Claus, acte organitzat per l’Església Cristiana Evangèlica de les Roquetes.

Els actes continuaran la vigília de Nadal. Com és habitual, la missa del Gall serà a mitjanit, en el cas de Ribes a la Parròquia. A continuació, als Xulius, inauguració de les exposicions nadalenques: pessebres artístics, portla de Nadal i Ikebana, tot al c. Major, 13. Estarà obert dissabtes i vigílies de 18 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h i de 16 a 20h, fins el 13 de gener

Els dia de Nadal arriben els Pastorets i el Pessebre Vivent. Els Pastorets del Centre Parroquial tindran lloc els dies 25 i 26 a les 19 h a l’Església Vella i el dia 30 a les 18 h. El Pessebre Vivent dels Xulius tindrà lloc els dies 25, 26, 27 i 28. El dia 25 a partir de les 18.40 h i els altres dies a partir de les 18 h. Entrades anticipades a la perfumeria M. Àngels (c. Balmes, 43) i Bar Ca la Nisa (c. Major, 13; tel. 93 814 67 12) . Els dies dela representació, les entrades es vendran als Xulius (c. Major, 13): dies 25 i 26, de 12 a 14 h i de 17 a 19 h; dies 27 i 28, de 17 a 19 h.

Per Sant Esteve, els Xulius organitzen cantades als pessebres. Començaran a les 11 h a la plaça Marcer. L’endemà, comença el Casal de Nadal, organitzat per l’Ajuntament, al CEIP Parellades (Can Puig) tots els laborables fins al 4 de gener, per a criatures de 3 a 12 anys.

Els dies 27i 28 de desembre, de 17 a 19 h, espai de tallers d’hivern i Ludoteca al Centre Cívic l’Espai.

D’altra banda, els dies 27, 28, 3 i 4 tindran lloc les representacions de Els Pastorets a l’exili, a càrrec de Toni Albà i Sergi López.

Per Cap d’Any es preveu que hi hagi sopar i ball al Ger i una festa a l’envelat, en aquest cas organitzada pels Xulius.

El dia 4, a les 17h, representació teatral El bosc dels dos follets a l’envelat.

El dia 5 tindran lloc les dues cavalcades de rei del municipi. A les Roquetes començarà a les 19 h i passarà pels carrers d’Antoni Gaudí, Roger de Flor, Eugeni d’Ors, Mas de’n Serra, Av. Catalunya, Av. Cid Campeador, Sagunt, Miquel de Unamuno, Barcelona, Miquel Servet i Vinya de’n Tabaco, on els reis rebran els nens i les nenes.

A Ribes, els reis arribaran a les 19 h i passaran pels carrers Milana, El Pi, plaça del Centre, plaça de la Vila, Sant Pere, plaça de la Font, Major, Balmes, Nou, plaça Marcer, Nou, Sitges, plaça de la Vila i Ajuntament, on rebran els nens i les nenes. El Ger organitza la cavalcada de Ribes.