Oberta encara la campanya de solidaritat amb Puerto Cabezas

Societat
De moment s’han recollit 2.342 euros

El passat mes de novembre la regidoria de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes va endegar una campanya de solidaritat amb la ciutat agermanada de Puerto Cabezas (Nicaragua) que encara és vigent. L’objectiu d’aquest iniciativa és recaptar donatius econòmics per destinar-los a la reconstrucció d’aquesta ciutat que el mes de setembre va ser devastada pel pas de l’huracà Fèlix, tot causant nombroses víctimes mortals i desapareguts; incomptables destrosses materials i naturals i milers de damnificats.

Per aquest motiu, des de l’ajuntament es va facilitar un número de compte corrent d’una entitat bancària del municipi (el 2013-0660-77-0200527743 de Caixa Catalunya) per recaptar aquelles aportacions dels ciutadans que es volguessin i encara vulguin sumar-se a aquesta causa solidària.

Fins al moment ja s’han recollit 2.342 euros, tot i a l’espera que durant aquestes dates es pugui engrandir la xifra.

La zona de la Región Autónoma del Atlántico Norte (RAAN) de Nicaragua, on es troba Puerto Cabezas, encara s’està refent de la situació d’emergència que els hi va deixar aquesta catàstrofe natural i que, entre d’altres afectacions, va destruir milers d’habitatges de famílies, infraestructures bàsiques (com escoles o centres de salut), quilòmetres i quilòmetres de xarxa vial i de subministres, etc. Tant és així que molts d’aquestes equipaments encara s’han de reconstruir, doncs la magnitud de la tragèdia n’ha fet més difícil la seva recuperació.