Scuderi suprimeix la publicitat del programa de Festa Major

Cultura
S’interromp una tradició centenària amb plena vigència

En un moment en què totes les administracions públiques busquen l’esponsorització cultural, alhora que les empreses experimenten maneres de dialogar amb l’entorn i portar a terme accions de responsabilitat social, no ha deixat indiferent a ningú la intenció de la regidora de Cultura, Bàrbara Scuderi, de suprimir la publicitat del programa de festa major. La decisió, que es va comunicar a les comissions que organitzen la festa en una reunió recent segons ha sabut El Cancell, ha provocat estupor en nivells diversos. D’una banda, en els mateixos organitzadors; de l’altra en comerços, empreses i establiments. A més, la notícia ha coincidit amb propostes publicitàries d’origen desconegut que han desconcertat els comerciants i que s’han vist sobredimensionades per la insòlita decisió.

Tot i l’actualitat i la vigència de la pràctica, que cada vegada és més utilitzada per les administracions públiques per finançar la Cultura, l’esponsorització publicitària del programa de festa major al municipi es troba ja documentada l’any 1916 i consta que, des d’aleshores, s’ha portat a terme sense interrupció. Els ajuntaments l’han anat adaptada a cada moment i des de l’inici de la democràcia el programa de festa major s’havia convertit en la guia comercial més utilitzada del municipi.

En diàleg amb persones implicades en la festa, El Cancell ha captat inquietud. Una d’elles afirmava que el problema “no són els ingressos que hi pugui haver ara per ara, sinó el trencament d’una línia de treball centenària -i plenament actual- i la desorientació que això provocarà tant a comerciants i industrials com a la mateixa ciutadania”.

D’altra banda, segons sembla, l’agència publicitària del municipi que havia gestionat el programa en les darreres ocasions, ha estat rellevada d’aquesta responsabilitat, que podria recaure en una empresa forastera.