L’alcalde inaugura l’equipament de Puigmoltó

política
Dissabte al matí es fa una jornada de portes obertes

El nou equipament de Puigmoltó es va inaugurar dimarts en un acte en què es va presentar el resultat final de les tasques de rehabilitació de l’edifici de l’antiga escola de Puigmoltó, que han dut a terme els alumnes de l’Escola Taller i que serà utilitzat com a equipament associatiu i cultural, informa l’Ajuntament. L’acte va comptar amb una representació política municipal, encapçalada per l’alcalde, l’assistència d’alumnes i professors de l’Escola Taller i representants empresarials i del Servei d’Ocupació de Catalunya. L’Escola Taller és un programa subvencionat pel Fons Social Europeu i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) gràcies al qual, durant els dos últims anys, joves aturats majors de 16 anys han tingut l’oportunitat d’aprendre un ofici de paleta, pintor, electricista o fuster.

L’objectiu del projecte ha estat la rehabilitació, reforma i ampliació de l’edifici de l’antiga escola de Puigmoltó, a fi d’adequar-lo a les condicions de seguretat, materials i funcionalitats que ha d’acomplir l’immoble, que serà destinat a espai de trobada per a reunions associatives i actes culturals dels veïns del nucli antic de Puigmoltó, principalment. Per aquest motiu, està previst que aquest dissabte al matí, a partir de les 11 hores, es farà una jornada de portes obertes perquè tothom qui vulgui pugui visitar el nou centre.

L’edifici, de propietat municipal, està situat a la zona del casc antic del nucli urbà de Puigmoltó. Es tracta d’una casa d’estil rústic i tradicional molt similar a d’altres construccions del nucli.

Les obres de rehabilitació han consistit en el desmuntatge i la construcció de nous sostres d’embigat de fusta, la reparació d’humitats, el condicionament de la façana i també s’ha modificat l’espai per tal d’adequar-lo a les necessitats funcionals actuals i per a ser utilitzat com espai públic associatiu i cultural. Tanmateix, la reforma de l’edifici s’ha fet amb paràmetres d’accessibilitat i perquè sigui utilitzable per a persones amb mobilitat reduïda. S’ha previst un itinerari adaptat amb la reserva d’espai per a l’instal·lació d’un ascensor per accedir a la planta primera i un servei higiènic adaptat situat en planta baixa. També contempla una nova escala adaptada. Altrament, s’ha refet la coberta, la portalada d’entrada, s’ha tractat el terra de ceràmica i les instal·lacions d’electricitat i lampisteria també s’han adequat a la normativa vigent. Finalment, s’ha condicionat el pati i s’ha fet un magatzem a l’extrem de la parcel·la.

La finalitat d’aquest programa ha estat capacitar els alumnes que han passat per l’Escola Taller per poder incorporar-los al món laboral desenvolupant l’ofici après, així com dotar els habitants del municipi d’un nou equipament associatiu i cultural.

En total han passat 84 joves pels diferents mòduls durant els 2 anys que ha durat l’Escola Taller, dels quals 12 ja han trobat feina gràcies a aquesta oferta formativa. Més dades facilitades per l’Ajuntament.