Sobre el nou teatre de les Roquetes

Opinió
A propòsit de la polèmica sobre el teatre de les Roquetes, Martí Virgili (PPC) fa una reflexió que no deixarà ningú indiferent

Després de les reaccions escoltades referents al teatre de les Roquetes, el nostre grup vol donar a conèixer la seva posició. En primer lloc, denunciar la manipulació que s’està fent d ela taula per debatre els equipaments de la ciutat. I si diem manipulació ho fem perquè es pretén que presentant per sorpresa, jo diria que a traïció, una proposta que no havia passat prèviament per la Junta de Portaveus, faci l’equip de govern manifestar a tot un seguit de ciutadans que, amb tota la bona voluntat del món i són per servir la població, i per tal de dibuixar un mapa de la nostra vila, aquest és l’esperit de la taula i no pas presentar propostes i alternatives i fer manifestar criteris politics a gent que ni és el seu mandat ni tenen tota la informació. Ja vàrem manifestar la nostra por que el govern fes servir aquestes taules per preparar paranys i fer veure que els partits i grups municipals actuem de forma sectaria,i resulta que a la primera de canvi els coloquen damunt la taula un projecte, per tal de tirar endavant un equipament amb tota pressa i que si no era aprovat es perdria una subvenció.

Siguem seriosos, el que es pretenia era aprovar un despesa de 6 milions d’euros, realment está prou madurada aquesta despesa? Nosaltres creiem que no, perquè, en primer lloc, estem totalment en contra de fer espais dividits per sectors un per les Roquetes i després un altre per a Ribes, ja que nosaltres volem equipaments útils i que serveixin a Sant Pere de Ribes, perquè som un municipi, pesi a qui pesi, i si ens han venut un projecte de centre d’oci on no hi ha ni una engruna d’oci, doncs senyors tenim un problema, alguna cosa s’ha fet malament, i cal doncs posar en marxa una solució. Disposem de terrenys de propietat municipal a la zona, tenim una empresa que no pot tirar endavant el projecte de cinemes perquè seria una ruïna, doncs bé en lloc de tenir imaginació i encarrilar els esforços unificant-los, el que fem és penalitzar l’empresa perquè no tira endavant un projecte ruïnós. Utilitzem el coco i fem que aquestes voluntats vagin cap un camí de sinergies i unficant esforços desenvolupem projectes, que facin realment la zona d’oci un lloc d’oci amb equipaments com el que proposava l’Equip de Govern, pero amb vocació de centralitat comarcal, fent entar en el projecte a persones de la nostra comarca, que estan a primera línia, com per exemple Sergi López, Toni Albà i d’altres a entitats de la nostre població o com per exemple dotar d’una seu per l’Orquestra de Cambra del Garraf.

I tot això unint forces de la iniciativa privada i la pública. Aquí si ens trobaran a nosaltres, no fent capelletes ni xiringuitos per contentar a quatre sectaris que només es miren el melic: som un ciutat i com a tal hem de dotar-la d’equipaments de ciutat, i després ja anirem per les necesitats dels nostres barris, entenen la dispersió geogràfica del nostre municipi i tenen raó tots el que diuen que menys posar pals a les rodes i mullar-se el cul i arremangar-se i si es tenen idees dur-les a terme des del Govern i no tirant la pedra i amagant la mà com molts fan.