La Vegueria fa un pas de gegant

política
El Parlament aprova la creació de l’Àmbit Funcional de Planificació Territorial

Amb el suport de CiU, ERC, PPC i Ciutadans, l’oposició del PSC i l’abstenció d’ICV-EUA, la Comissió de Política Territorial del Parlament va aprovar ahir la creació de l’Àmbit Funcional de Planificació Territorial de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i els municipis de l’Anoia que lliurement s’hi vulguin adherir. Aquesta decisió és un pas de gegant cap a la constitució de la Vegueria del Penedès. La legitimitat de la proposta, agombolada principalment per les adhesions de la majoria d’Ajuntaments del territori, ha provocat una situació política ben curiosa ja que les tres forces que constitueixen el govern de Catalunya han acabat votant de manera separada, així ERC, ferma defensora de la proposta, s’hi ha mostrat a favor, ICV no ha gosat votar-hi en contra i només el PSC s’hi ha oposat.