Neix un bloc satíric aparentment pròxim a UM9

Comunicació
El Drac de la Cova Negra vol anar “contra déus, mestres, filisteus, estetes”

La blogosfera del municipi compta amb un nou lloc, El Drac de la Cova Negra. A pesar de ser anònim, tot fa pensar que ha sorgit de l’entorn d’UM9 tant per la retòrica com pels enllaços que subscriu. Així, l’apunt “quien-avisa-no-es-traidor” s’hi pot llegir un poema en prosa de Maria-Mercè Marçal, autora que dóna nom a l’última plaça que va es va inaugurar quan aquesta formació governava, vuit anys enrere. Quant als enllaços són cap a Contrainfos, publicació vinculada als moviments antifeixistes, la publicació esquerranosa Le Monde Diplomatique, Unitat Municipal 9 i Vilaweb.

El primer apunt parla del possible pacte de les forces de l’oposició. Es titula “Ull amb qui pactes” i s’hi pot visionar un vídeo humorístic. El bloc compta amb altres seccions il·lustrades amb vídeo; una porta per títol “CiU dóna suport al Blanco” i s’hi mostren fragments del tema Cheque en Blanco, de Paquita la del Barrio, que afirma: “Si te gusta la basura / Pero mira que locura / Pero para ti está bien. /Pero que mal calculé / Yo te creia tan decente…”. També inclou una secció denominada “Personatges il·lustres ribetans i coneguts” amb vídeos del festival Fona.

L’enquesta pregunta pel lloc més adequat per “fer l’amor” i entre les respostes proposen el bosc de Can Coll, el garrofer d’en Claudio, un cotxe i el WC de Can Cabaler. També hi ha una secció encara buida denominada “El Campaner. Poeta anarquista”.