El Bàsquet Ribes – Air Vent aixeca cap

Esports
El sènior femení s’emporta la victòria en el derbi intercomarcal amb el Xamba

En un cap de setmana de derbis intercomarcals, Xamba i Ribes protagonitzaven un partit molt igualat i amb molts nervis a la pista. Dos equips en situacions força diferents, Xamba a la part alta de la classificació i amb l’obligació de guanyar per mostrar que esta intractable com a local, i Ribes necessitat de victòries per tal de sortir de la part baixa de la classificació. Així començava un partit on el primers minuts van ser de baix tempteig degut al nerviosisme i a la manca d’encert cara a cistella dels dos equips, 5-4 al minut 5.

Poc a poc les locals van anar trobant-se més còmodes i encertades i aconseguien trencar el partit 16-9 al final del primer període, gràcies sobretot al poc encert visitant a l’hora d’aprofitar les seves opcions.

A l’inici del segon període, dos triples gairebé consecutius de Saray van servir per tornar a igualar el matx, que a falta de 3 minuts pel descans reflectia 23-25 favorable a les ribetanes. Aquests 3 minuts restants van ser caòtics per les blaves, van errar tots els llançaments a cistella, junt amb la pèrdua de pilotes davant la pressió vilafranquina van permetre a les local aconseguir un parcial de 10-0 que deixava el marcador en 25-33 al descans.

La represa va ser de clar domini de l’Air Vent, la bona defensa i el bon treball sobre el rebot defensiu va permetre que el Xamba gairebé no anotés durant el tercer període (6-14), que deixava el partit amb empat a 39 a falta de l’últim quart.

L’últim període d’inici va ser dominat per les ribetanes, amb avantatges molt curts, l’encert de Laura M. des de la linea de tir lliure (9/10 en aquest període) va ser determinant perquè aconseguissin mantenir aquests curts avantatges. Però en l’últim minut l’Air Vent va fer un 1/6 des de la linea de personal, que deixava a les locals amb l’ultima possessió i amb opcions d’empatar, les locals van anotar a manca de 3 segons aconseguint forçar la pròrroga.

La prorroga va ser molt semblant al segon període, la concentració en defensa i en el rebot defensiu va fer que les locals no anotessin, el parcial de 3-8 a la pròrroga feia que la victòria anés cap a Ribes.

Aquest diumenge a les 18.00 l’Air Vent rep el C.B. Santfeliuenc, partit que ha de servir per confirmar la millora del joc ribetà i demostrar que això no ha sigut només un cop de sort.

C.E. Xamba – Serveis Mèdics: 58

Bàsquet Ribes – Air Vent 2000: 63

Saray(6), Laura M(16), Gemma, Ari, Griselda, Isa, Mireia(12), Laura B(14), Cris(15), Anna, Eli, Marta, Lídia.