El CD Ribes s’emporta el quadrangular

Esports
La inauguració de la gespa del camp de futbol es va convertir en un acte de masses, intensament viscut

El passat dijous, 1 de novembre va tenir lloc en el municipal Bosc de Plaça de Ribes la inauguració oficial de la gespa artificial del camp de futbol, amb la presència dels quatre equips sèniors del municipi, CD Ribes, Penya Jove de les Roquetes, Joventut Ribetana i Penya Ribes, sota la presidència de l’Alcalde, Josep Antoni Blanco, i el regidor d’Esports, Joan Anton Fernández.
El terreny de joc es va construir l’any 1947. Llavors l’Ajuntament ribetà estava presidit per en Josep Coll. Un any després l’Ajuntament hi va edificar els vestidors. L’entitat que utilitzava el nou camp de futbol era la Unión Deportiva Ribatana i la inauguració del Bosc de Plaça va tenir lloc en la llunyana Festa Major de Sant Pere de 1947. L’equip local s’enfrontava al Atlético Villanovés i l’alineació dels de la Ribatana era la següent : Forns, Roig II, Puigbarraca, Camps, Roig I, Pascual, Canela, Artís, Rovira, Mestre, Reverté, Ignasi Roig, S.Roig, Ramos i Marcer. Abans el rector de la parroquia, llavors mossèn Antoni Coll Netto va beneir el terreny de joc.
Nou anys després i amb un poble orfe d’entitat esportiva va néixer el Club Deportiu Ribes. Era l’any 1956 i l’alcalde del poble era en Miquel Bertran i Vidal. Nou anys desprès l’entitat nomenava soci fundador en Joan Baqués i Alsina. Gràcies al seu dinamisme i al seu treball l’entitat va nèixer i va crèixer. Precisament sota la seva presidència l’any 1992 va nèixer la primera Escola de Futbol del municipi. L’Escola de Futbol del CD Ribes, i també sota la seva presidència el Bosc de Plaça veia com l’any 1997 per primera vegada el primer equip de la població arribava a la Primera Regional.
Dijous a la tarda, un regidor d’Esports emocionat recordava en el seu discurs diferents etapes del camp de futbol i de les entitats i el treball desenvolupat. Joan Anton Fernández recordava el seu passat com a àrbitre de futbol i posteriorment la seva vinculació amb el CD Ribes, on va ser secretari de la Junta Directiva que va presidir Pere Baqués.
Pel que fa a l’aspecte esportiu els partits es van jugar en la modalitat de 3×1, amb quatre equips i amb parts de 40 minuts. Al final la victòria va ser per al CD Ribes, que presideix Tomas Fernández, i que va guanyar per 2-0 a la Joventut Ribetana en la final.
Cal destacar el bon nivell mostrat per la nova entitat esportiva de Ribes. Els jugadors que entrena Roberto Guillén van plantar cara a la Penya Jove de les Roquetes i van guanyar als roquetencs que militen en una categoría superior, però no van poder amb el primer equip ribetà. En l’aspecte negatiu a destacar dues lesions i dues entrades d’ambulàncies sobre la gespa del Bosc de Plaça, primer amb el porter de la Penya Ribes, Llorenç Prat, i en el darrer partit amb el central de la Joventut Ribetana, Mohamed Ahrouch.

Els resultats van ser els següents :

CD RIBES, 1 PENYA RIBES, 0

PENYA JOVE, 0 JOVENTUT RIBETANA, 1

Tercer i quart lloc,


PENYA RIBES, 0 PENYA JOVE, 5

Final,


CD RIBES, 2 JOVENTUT RIBETANA, 0


Finalment un Bosc de Plaça ple de gom a gom va encoratjar els respectius directius i capitans, que, de mans de l’alcalde i del regidor d’esports, van rebre trofeus i recordatoris per la trobada i per la festa del futbol i de l’esport ribetà, que va tenir lloc el passat 1 de novembre.


1r CD.RIBES


2n JOVENTUT RIBETANA


3r PENYA JOVE LES ROQUETES


4t PENYA RIBES