Promocionen els restaurants del parc del Garraf

Societat
La presentació oficial del programa, impulsat per la diputació, serà dijous al vespre a Olèrdola

Dijous a la tarda es presentarà a Olèrdola el programa Parc a taula. Promogut per la Diputació de Barcelona és un projecte en què participen diversos restaurants i cellers de les poblacions del Baix Llobregat, el Garraf i l’Alt Penedès vinculades geogràficament amb els Parcs del Garraf, Olèrdola i, des de la temporada 2007-2008, Foix. Vegeu-ne el fullet promocional. S’hi poden trobar tant restauradors com cellers del municipi.

La proposta pretén destacar, mitjançant la gastronomia i la viticultura, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs. És per això que els plats recomanats pels restaurants adherits fan referència a aquests espais protegits i a les seves ciutats o pobles i es nodreixen de productes, naturals o d’elaboració artesana, que podem trobar o adquirir en aquestes contrades. En són exemples els bolets i altres fruits del bosc, els cargols, el conill, la perdiu i el porc senglar. També s’ha volgut fer una pas més enllà en la participació, convidant productors i elaboradors artesanals que hauran de tancar el cercle gastronòmic aportant matèria primera de qualitat que exigeix la bona cuina: productes d’horta, carns, embotits, formatges, postres artesanes, mels, confitures, etc.

L’oferta vinícola dels massís del Garraf destaca per la seva qualitat excepcional fruit de les particularitats del sòl i el clima característic, i per una acuradíssima elaboració artesanal. Els viticultors s’esforcen en la producció de raïms tradicionals per aconseguir uns vins i caves de prestigi reconegut.