Interrogants sobre la dinamització econòmica

Economia
Les darreres notícies sobre la deriva comercial de la Rambla del Garraf i la maror entre els comerciants posen en qüestió les polítiques municipals en aquest camp

La dinamització econòmica del municipi es troba en una fase que, com a mínim, es pot qualificar d’inquietant. Fa poques setmanes se sabia que l’alcalde havia negat al promotor dels fallits cinemes Òscar de la Rambla del Garraf una autorització per establir més activitats comercials en aquest indret. La notícia revela que el que s’havia plantejat com una aposta per l’oci ha derivat en un polígon comercial clàssic i l’Ajuntament es troba en la necessitat de reequilibrar allò que, hores d’ara, és inevitable: la competència amb el comerç tradicional. Tot plegat ha coincidit per un malestar creixent entre els comerciants dels nuclis urbans per qüestions diverses que afecten tant la via pública com la mateixa política municipal en matèria de comerç.

La situació contrasta amb la projecció pública que la dinamització econòmica municipal ha tingut en els darrers temps, amb la instauració de mediatitzats premis a dones emprenedores, signatures protocol·làries de convenis, edició de fullets, etc. D’altra banda, organismes estretament lligats amb aquest àmbit, com l’Oficina de Turisme porten a terme activitats més socials i lúdiques que no pas promocionals, fet que acaba causant més desconcert encara en determinats sectors.