Finalitza la setmana de la Pau

Societat
Joana Galindo fa un balanç de l’activitat

L’obra de teatre “No tan lluny d’aquí”, dirigida per Salvador Cuéllar i Monste Obrador de l’escola Tracart, va ser l’acte de cloenda de la 2ª Setmana Garraf per la Pau, que van organitzar el Consell Comarcal del Garraf i la Taula Comarcal de Cooperació amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Aquesta obra, que va omplir el Teatre Círcol Catòlic, és fruit d’un projecte de creació teatral dut a terme amb alumnes de 14 a 16 anys. L’objectiu ha estat sensibilitzar sobre els efectes que provoquen els conflictes bèl·lics en els joves.


Durant aquesta segona Setmana Garraf per la Pau, els habitants de la comarca han pogut reflexionar sobre la situació actual dels drets humans a diferents llocs del món. Mitjançant pel·lícules, exposicions, xerrades, jocs i teatre s’ha fet ressò de greus situacions com la proliferació de les mines antipersona, l’agressió que pateixen les dones a diferents conflictes armats i l’augment de menors obligats a exercir com a soldats.


Per un altra banda, també s’ha destacat el treball de construcció de pau que realitzen diversos col·lectius com “Ahotsak”, Plataforma de Dones del País Basc” i la “Ruta Pacífica de Mujeres de Colombia”, dues experiències associatives de dones que lluiten per reivindicar la seva participació i protagonisme dins els processos de pau.


Les activitats de la segona setmana Garraf per la Pau han comptat amb una amplia assistència del públic de diverses edats, que han participat activament als debats que s’han generat. També ha estat molt important la implicació d’entitats, institucions, ajuntaments, mitjans de comunicació i biblioteques de la comarca en l’organització d’aquest esdeveniment.


Fins al 19 d’octubre es pot visitar l’exposició “Compte on trepitges, perill de mines” de la Creu Roja i el 7 d’octubre els nens podran gaudir del “Joc per la Pau” amb l’Eva Bolaño, a la Pista del Casal de Canyelles.