100 dies de Govern?

Opinió
Martí Virgili, portaveu del PP a l’Ajuntament, sosté que cal un govern fort, sigui l’actual reforçat o un d’alternatiu

Ja han passat els primer cent dies del nou Govern. Són aquest 100 de gràcia que es dóna a un nou Govern. Aquest no ha estat pas el cas, ja que, cal dir la veritat, les hostilitats han començat només entrar en joc. ¿Cal però preguntar-se el perquè quan se surt d’una majoria absoluta àmplia i s’ha governat sense tenir en compte les opinions dels altres (que és el que comporta l’anar sobrat de vots en el Ple)?

No obstant també hi ha tingut a veure la forma com l’actual equip de govern ha enfocat les negociacions i sobretot el tracte amb les altres formacions polítiques. Ccrec que aquí ha estat la gran errada que l’actual equip de govern ha donat per suposat. Postures que eren normals davant d’un govern fort i majoritari on poques escletxes tenies per ficar algunes propostes alienes a les seves. Pensar que tot seguia igual i que mancant de la majoria i davant una nova correlació de forces tot seguia igual ha estat el gran fracàs de l’equip de govern.

Res és igual: una altra forma de governar es possible, fins i tot pel govern. Cal però que s’adonin que no tenen majoria i sembla ser que això encara no ho tenen massa clar.

Doncs bé, davant d’una situació com aquesta en què ens trobem, pocs camins hi ha: o col.labores amb el govern a dins o fora o fas un govern alternatiu. I això és possible amb els números a les mans. A partir d’ara i retirats temes importants aprovats la passada legislatura, poc marge tenim des de l’oposició.

No s’hi val a fer trampa i apuntar-se les medalles quan es proposa una qüestió i funciona i tirar el govern a les potes dels cavalls quan surt malament. No es pot governar des de l’oposició: aquesta té un paper molt concret, que és fiscalitzar el govern. A ell és a qui toca governar i portar la iniciativa. És per això que, des del nostre grup, pensem que temes com les taxes i els pressupostos no poden imposar-se des de fora. Aquest temes els ha de gestionar qui els proposa. És per això que volem manifestar públicament que només discutirem aquests temes amb qui els hagi de tirar endavant. Sigui l’actual Govern o sigui una possible alternativa al mateix.

Cal recordar que per fer una alternativa o bé que perquè l’actual Govern tingui prou vots, de moment, si no canvien les coses, els nostres vots són necessaris; no imprescindibles, però sí necessaris. I que, com sempre hem dit, estem per la governabilitat de la nostra vila, perquè per a nosaltres el més important són els ciutadans.

Esperem que la nostra posició quedi clara i creiem que no podem estar tota una legislatura posant el peu al coll del Govern. Cal un govern fort i que tingui el suport suficient en el Ple, cosa que avui no passa. I això no pot seguir per mes temps com fins ara. Calen solucions, ja.