Unanimitat per dialogar sobre el Local

política
S’aprova amb els vots de l’oposició l’adhesió a la Vegueria Penedès

L’aprovació per unanimitat de la moció presentada pels grups de l’oposició (UM9, CiU-ViA, PP i ERC) en què s’instava a dialogar sobre la futura ubicació del CAP va ser la nota més destacada del Ple d’ahir. Sense que es concretés la ubicació exacta de la instal·lació sanitària i la destinació definitiva de l’espai situat a la plaça de l’Església, van quedar fixades unes bases que obren possibilitats a futurs acords. Tanmateix, UM9 va voler deixar clar que la desafectació de El Local és un prerequisit perquè el diàleg fructifiqui, si més no per part d’aquesta formació.

L’altre gran punt destacat de la sessió va ser l’aprovació amb els vots de l’oposició i l’abstenció d’ICV-EUA, de l’adhesió del municipi a la Vegueria Penedès. En el cas de les comarques del Garraf, l’aprovació de la moció a Ribes ha suposat que els municipis adherits cobreixin ja el 97 % de la població.

Durant el Ple es van veure pancartes, atès l’alt impacte territorial de la matèria . A propòsit d’aquesta moció va tenir lloc una discussió destacable protagonitzada per l’exalcalde de Granollers i portaveu del PSC a l’Ajuntament, Rafael Ballús, que va trivialitzar el tema i que va ser rebatut per diversos regidors de l’oposició.

El debat al Ple també va tenir un altre unt d’atenció amb la presentació d’una moció d’urgència sobre transport públic. En aquest punt es va debatre sobre la urgència, fet que va provocar una agra discussió entre Rafael Ballús i la resta de portaveus. Finalment, un cop aprovada l’admissió de la moció amb caràcter d’urgència, va ser aprovada per unanimitat.

L’interès politic del Ple també es va reflectir en el torn de preguntes en què van sortir a col·lació diverses qüestions relacionades amb la via pública i el funcionament dels serveis ordinaris de l’Ajuntament per part d’UM9. Es van interessar, entre d’altres aspectes, per l’inici de curs i l’estat de tramitació de la retirada de l’EMD; de les qüestions plantejades per CiU-ViA destaca el futur dels Camils, la situació de l’escola d’adults, les obres de Sant Pau i l’encàrrec de gestió del cementiri parroquial, i per part d’ERC l’inici del curs escolar i la demanda d’un nou IES a les Roquetes.

Especial interès va generar la pregunta del PP sobre el funcionament ordinari dels serveis d’urbanisme i el grau de dedicació de Garcia Hervás a aquesta regidoria.