L’ambulatori al Local dinamitzarà el comerç segons el PSC

política
Per als socialistes, aturar el Pla de la Cervereta comportaria la superpoblació de la zona, multiplicant per tres els 3.000 habitants actuals

Convertir el Local en un ambulatori és avantatjós als ulls del PSC, ja que suposaria disposar d’un centre “nou, modern, cèntric i ben comunicat”. Els socialistes recorden que aquesta proposta formava part del programa electoral “més àmpliament votat pel conjunt dels ciutadans i les ciutadanes del municipi, amb més del doble de vots que les dues forces següents”. Els socialistes ribetans veuen molts avantatges en la proposta i sostenen que un CAP cèntric esdevindria un element dinamitzador: “El Local és un lloc accessible a peu, -la qual cosa és molt important per a la gent gran- amb possibilitats d’aparcament i ben comunicat amb el transport públic, qüestió aquesta també molt important per a totes aquelles persones que no viuen al centre del poble. A més, de tots és sabut que una instal.lació com aquesta dinamitzarà el comerç de la zona.”

Responent a una petició de El Cancell enviada a tots els grups polítics amb representació, el PSC fa també una justificació del seu projecte d’infraestructura cultural per al poble de Ribes, un projecte que ha d’evitar de totes totes repetir la trista experiència viscuda, precisament, en la infraestructura que volen enderrocar per convertir en ambulatori: “El Local pateix greus dèficits estructurals i funcionals com a conseqüència d’una mala planificació d’orígen i és per això que nosaltres apostem perquè Ribes tingui un Centre Cultural i d’Arts Escèniques polivalent, modern, ampli i funcional, qüestió que estem oberts a analitzar i estudiar conjuntament amb la resta de grups amb la finalitat d’arribar al més ampli consens possible en aquesta i d’altres matèries”.

Una de les claus per resoldre aquest contenciós és, per als socialistes, el recurs a les ponències creades pel Ple; així, recorden que una d’aquestes ponències “té com a objectiu tractar el tema dels equipaments. Al nostre entendre, la filosofia de la que tots plegats ens hauriem d’imbuir en aquest mandat que tot just comença ara es podria resumir amb la frase “ni imposar, ni impedir”. Estem segurs que serem capaços, plegats, de trobar la millor solució perquè el projecte de construcció del nou CAP de Ribes no pateixi retards.”. I conclouen: “El govern, des d’aquest punt de vista, estem fent la nostra feina!”

Sobre els altres temes plantejats per aquesta redacció, el PSC expressa amb claredat els seus posicionaments. Així, pel que fa a la Vegueria Penedès s’hi mostra radicalment en contra. Afirmen: “Nosaltres creiem que el Garraf té un comportament, en si mateix, bàsicament metropolità i que la nostrar realitat territorial actual, -tant econòmica, com social i en matèria d’infraestructures- està de fet integrada en la que s’ha vingut a anomenar Regió Primera.”.

Quant al Pla de la Cervereta, justifiquen el seu manteniment pel perill de superpoblació que podria patir la zona de canviar-ne els plantejaments: “Tirar endarrera el Pla de la Cervereta seria un gravíssim error, ja que propiciaria que un barri que ara té unes 3.000 persones passés a tenir-ne el triple. De tots és sabut que les altes densitats de població en petits espais beneficien uns quants, però perjudiquen la majoria i molt especialment fa devaluar la qualitat de la zona, a l’hora que genera tota una sèrie de problemes, entre ells de convivència”.

D’altra banda, els socialistes qüestionen que els grups de l’oposició puguin aturar aquest Pla si actuen amb responsabilitat política. Així, afirmen: “Qui proposi retirar el Pla de la Cervereta haurà d’explicar molt i molt bé quin model de creixement vol propiciar al barri. Ara ja no està en joc cap batalla política, sinó el benestar dels veïns de la zona. Estem convençuts que cap formació serà tant irresponsable de jugar amb això a aquestes alçades!”

Pel que fa a les obres de Sant Pau, destaquen que el govern socialista és el que ha invertit més en el patrimoni històric del municipi: “Cap altre govern havia fet res en aquest sentit!” recorden taxativament. I pel que fa al seguiment de les obres consideren que s’estan executant d’acord amb el previst al projecte.