Queden dos anys de televisió analògica

Comunicació
El Consell de Ministres va acordar que l’apagada analògica definitiva al Montgròs serà el 31 de desembre de 2009

El dia 31 de desembre de 2009 les antenes del Montgròs deixaran d’emetre en sistema analògic. Així ho va acordar el Consell de Ministres en la reunió mantinguda a la Moncloa la setmana passada. Concretament, en aquesta sessió es va actualitzar el Pla de transició a la TDT en què es perioditzaven els apagaments analògics segons les característiques i la demografia dels sectors que depenen de cada reemissor. El del Montgròs, junt amb altres 24 reemissors més d’arreu de l’Estat, va ser considerat del grup B, el segon que deixarà d’emetre en analògic, just mig any després que deixin de fer-ho els 25 reemissors assignats al grup A.

Els consumidors de la comarca tenen, doncs, dos anys per adquirir els senzills zàpers o els més sofisticats receptors MHP, si no és que opten per canviar-se tot el televisor. Aquest decisió que va anunciar Maria Teresa Fernández de la Vega, no es contradiu, en principi, amb el calendari previst per al pas a TDT de la televisió local, que tot apunta que serà més ràpid.