El ribetà Joan Puig pujarà al Cho Oyu (8.201msnm)

Esports
Formarà part de l’expedició de l’expedició Penedès-Garraf al Tibet 2007 junt amb Sergi Via, Joan Cuyàs i Lluís Ràfols

L’alpinista ribetà Joan Puig marxarà el dia 31 d’agost cap a l’Himalaia per abordar el cim del Cho Oyu, de 8.201 msnm, en el marc de l’Expedició Penedès-Garraf al Tibet 2007. Junt amb ell també viatjaran els penedesencs Sergi Via, Joan Cuyàs i Lluís Ràfols. Els expedicionaris aniran en primer lloc al Nepal, on iniciaran la primera fase d’aclimatació en alçada de cara a assolir el Cho Oyu. Aquesta primera fase consisteix a realitzar el tresc de l’Everest, de 14 dies, en què s’arriba fins el camp base de la muntanya més alta de la terra i on s’assoleixen alçades de més de 5.500 msnm.

Tot seguit retornaran a Katmandú, d’on passaran a la banda xinesa del Cho Oyu, vessant per la qual faran l’ascensió. Un cop a la muntanya s’instal·larà un camp base avançat a 5700msnm, des d’on començaran a preparar els 3 camps d’alçada que muntaran.

El punt més complicat de l’ascensió a la muntanya es troba entre el camp 1 i 2, on una paret de 30m de gel els obligarà a instal·lar cordes fixes. La intenció és que els 4 membres del grup facin cim i és per això que hi haurà dues cordades de 2 persones cada una. La data per assolir el cim dependrà de les condicions climàtiques, sempre difícils a l’Himalaia, però en cap cas serà més tard de 8 d’octubre.

Es tracta d’una expedició lleugera, sense xerpes en alçada, i on no s’emprarà l’oxigen artificial. Un cop a la muntanya han establert punts de contacte amb una expedició dels Ports de cara a ajudar-se mutuament en cas de necessitat.

Puig té una llarga experiència en escalada als Prineus i els Alps, a banda d’haver assolit l’Aconcagua (2006) i el Kiliminjaro (2007). La prèvia de l’expedició no ha estat una cosa fàcil, ja que porten més d’un any i mig preparant-se. Ha calgut preparar-se físicament, però també buscar suport econòmic, cosa no sempre fàcil quan es parla amb les institucions.

Des d’aquí els animen a tots a assolir aquest gran repte, del qual mantindrem informats els nostres lectors en la mesura del possible.