Èxit dels casals i el campus municipal d’estiu

Societat
Més de 300 participants en l’oferta pública per a la mainada durant el mes de juliol

Divendres van finalitzar les activitats dels Casals d’Estiu Municipals de Ribes i les Roquetes i del primer Campus de Futbol. En total han estat 313 nens i nenes els que han gaudit, des de finals de juny, d’aquestes ofertes lúdico-formatives municipals. Tot i que divendres es van celebrar les respectives festes de cloenda, els Casals de Ribes i les Roquetes tornaran a obrir les seves portes una setmana més, concretament la primera setmana de setembre per donar servei a l’últim torn ofertat. En el cas de Ribes, el Casal d’Estiu Municipal ha anat a càrrec de l’empresa 7 i Tria i s’ha desenvolupat a les instal·lacions de l’escola Riera de Ribes. També han anat sovint a la piscina i s’han fet excursions. El primer torn es va iniciar el dia 25 de juny i des de llavors fins ara tots els nens i nenes que han passat per aquest Casal, un total de 143 amb edat compreses entre els 3 i els 12 anys, han participat en les activitats d’un centre d’interès que promovia valors entorn la sostenibilitat i un món global. Amb motiu de l’àmbit temàtic de què tractava, també s’han programat dues excursions, una al museu de la ciència de Barcelona i l’altra a una escola de Natura a Castelldefels.

A banda d’aquestes sortides, els participants també han pogut gaudir de la piscina municipal, de diversos tallers i jocs, així com d’una activitat organitzada per la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes perquè els més petits puguin conèixer les possibilitats que ofereix aquest centre.


Segons l’empresa encarregada, enguany s’ha notat un lleuger increment d’inscrits de manera més estable i constants durant els diferents torns setmanals. Per aquest motiu, el Casal ha comptat amb 10 monitors durant tot el període de realització més alguns monitors de reforç en setmanes de màxima afluència, alguns d?ells especialitzats en nens que necessiten atenció especial.


Pel que fa al Casal d’Estiu Municipal a les Roquetes, organitzat conjuntament per l’ajuntament i les AMPA de les escoles, si bé estava previst portar-lo a terme inicialment al CEIP Les Roquetes, finalment s’ha hagut de realitzar al Centre Cívic l’Espai perquè les obres de millora i adequació del centre escolar no permetien desenvolupar l’activitat estival de lleure amb les mesures de seguretat més idònies. Tot i que inicialment alguns pares i mares es van mostrar reticents a aquest canvi, la valoració global en finalitzar l’activat del Casal ha estat molt positiva, segons el organitzadors. El Casal de les Roquetes ha estat realitzat per l’empresa Lacanalla, que ha comptat amb un total de 128 nens i nenes inscrits i 13 monitors.


Durant aquestes setmanes, el diferents grups d’edat d’infantil i primària han pogut conèixer un personatge de ficció, el capità planeta, que els ha vingut a veure diverses vegades per explicar-los coses dels diferents continents. Així els nens i nenes de l’esplai han fet activitats, tallers, danses, jocs i d’altres propostes relacionades amb Àsia, Àfrica, Amèrica, Europa i Oceania des d’una vessant multicultural. A més, com en el cas de Ribes, també han anat diversos dies a la piscina municipal de les Roquetes, han fet excursions a la platja i s’han desplaçat a Barcelona per visitar el CosmoCaixa.


Tant el Casal de Ribes com el de les Roquetes tornaran a obrir les seves portes el pròxim mes de setembre per realitzar el darrer dels torns previstos, que es farà del 3 al 7 de setembre com a darrera proposta de lleure municipal abans d’iniciar el curs escolar.