Ribes als mapes antics (1)

Cultura
Us oferim enllaços a mapes del segle XVII allotjats a l’Institut Català de Cartografia en què apareix el nostre poble

Vivim en l’era de la georeferenciació. Tothom pot sortir al mapa, si vol. Però Ribes, no sempre ha sortit als mapes. Per això, quan en algun d’antic hi descobrim el poble, un calfred entre xovinista i etnocèntric ens recorre l’espinada. Ahhh, Ribes! L’Institut Cartogràfic de Catalunya té una magnífica col·lecció de mapes antics que es poden consultar des d’Internet. Ribes no hi abunda, però hi surt.  La majoria de les peces accessibles tenen un origen militar. Algunes són fetes per francesos. Hi haurien guanyat molt amb un GPS, però gràcies a ells el gloriós nom de Ribes, escrit quasi sempre així, a pèl, ens alegra la vista en unes cartes geogràfiques més atapeïdes que el Google Earht a la Zona Zero.

En qualsevol cas, aquí en teniu unes mostres perquè pugueu fer-hi el Buscant a Willy i tingueu la corresponent satisfacció. Us ho posem fàcil, però si amplieu el zoom veureu que us ho podríem haver posat difícil. Tots els mapes són allotjats a l’Institut Cartogràfic i d’ells és l’instrument de consulta:Vrient (1608). Veure’l


Mercator Hondius (1613). Veure’l


Blaeu (1640). Veure’l


Vischer (1677). Veure’l


Danckerts (1696-1717). Veure’l


Si no funcionen, tindreu més feina però també us en sortireu. Proveu-ho.