La Parròquia cedirà la gestió del cementiri

Societat
Ja s’han iniciat els contactes amb l’Ajuntament per traspassar una infraestructura força saturada

La gestió del cementiri de Ribes, de propietat parroquial, podria passar a l’Ajuntament o a una empresa privada pròximament. Així es desprèn de la lectura de l’escrit publicat al Full Parroquial d’avui pel rector, mossèn Jesús Mañé. En el text, s’explica que el creixement de la infraestructura en dificulta la gestió per part de la Parròquia. Concretament, el senyor rector afirma: “El cementiri s’ha fet força gran i qui el gestionava, el senyor rector, també”. Així mateix, també s’apel·la a la necessitat de construir unes grans oficines “en un espai que no tenim” i la conveniència d’alliberar futurs capellans adscrits al poble de la càrrega que suposa la gestió d’aquesta infraestructura.

En el mateix escrit, mossèn Jesús revela que es va posar en contacte amb l’alcalde, que “quedà sorprès de la proposta” i que va oferir la possibilitat que la Parròquia mantingués la propietat i traspassés només la gestió. En la conversa, ambdues personalitats van coincidir en la urgència de construir un cementiri municipal. Es preveu que en pròximes edicions del Full es publiquin noves informacions sobre aquest particular.

La saturació del cementiri de Ribes va saltar a la llum fa uns anys i de fet, la infraestructura ha estat notícia en diverses ocasions. Des de l’Ajuntament es va preveure en el planejament del municipi la construcció d’una nova necròpolis pròxima a les Roquetes, on no en tenen. Tot i això, en ambients ribetans s’ha comentat que en cas de ser compartit, queda molt allunyat del poble. El Cementiri Parroquial de Ribes, concebut com a jardí, està situat a Sota-ribes, en un indret de gran valor simbòlic per a la comunitat ribetana.