Tarda de castells… i aigua

Cultura
La pluja deixa sense tercera ronda una bona actuació de la Jove, els Bordegassos i els Xicots

En presència d’un nombrós públic a la plaça de la vila i un balcó de l’Ajuntament força concorregut per les autoritats electes, aquesta tarda la Colla Jove de Castellers de Sitges, els Bordegassos de Vilanova i els Xicots de Vilafranca han ofert els seus castells a tots els ribetans. L’actuació, molt més àgil que les darreres edicions, ha tingut un final anticipat per culpa d’una inoportuna pluja que ha impedit la finalització de la tercera ronda de castells i la ronda de pilars. Els sitgetans, que compten en les seves files amb un nombrós grup de ribetans, han obert la diada amb un segur 5de7, el segon de la temporada. Han continuat amb el 4de7a, també el segon de l’any, que no ha patit en cap moment. Per finalitzar la ronda de castells han enlairat un segur 4de7, un castell que era una prova del 4de8, ja que s’havia eliminat el pis de baixos i els que han de ser els segons del 4de8 exercien de baixos en aquest castell. La prova ha resultat un èxit i en properes setmanes s’anirà polint aquesta construcció, que l’any passat la colla sitgetana va assolir per primera vegada, de cara a intentar-lo per la seva Festa Major. Aquesta ha estat, de moment, la millor actuació de la temporada de la colla sitgetana.

Els segons a actuar han estat els Bordegassos de Vilanova. La colla vilanovina ha començat amb un segur 5de7, el primer de la temporada, després que per Sant Jordi hagués quedat en intent desmuntat per indecisió de la canalla. La bona feina feta els darrers mesos per la colla ha permès que aquest cop si s’assolís el castell. En segona ronda han enlairat un 4de7 amb l’agulla que en descarregar ha estat fortament celebrat. Per acabar, han intentat, sense sort, un 3de7, que ha hagut de ser desmuntat, enmig de les primeres gotes, davant la impossibilitat d’ascens del menut acotxador.

La tercera colla en actuar ha estat els Xicots de Vilafranca, que tot i ser els que arrossegaven menys camises, han estat els que han realitzat el millor castell, la torre de set, un castell que els ha servit per obrir la seva actuació. Ha estat tot just la segona de la temporada, però ha presentat unes bones mides i no ha perillat en cap moment. En segona ronda han enlairat un estàtic 5de7, castell que la colla va intentar amb un pis més la temporada passada. En tercera ronda s’han quedat en blanc degut a la pluja.

En definitiva, un bona diada de Festa Major amb un balanç força positiu per a totes les colles, tot i la inoportuna pluja.