Interès a la premsa i a la blogosfera pels resultats d’UM9

política
Els 4 regidors de Ribes són la representació més alta obtinguda per forces relacionades a la CUP, fet que ha generat expectació mediàtica

No són pocs els mitjans digitals espanyols que han considerat noticiables els resultats obtinguts per UM9 al municipi. La formació, que manté vinculació amb les CUP, ha aconseguit 4 regidors. Com que aquest és el millor resultat de l’entorn de les CUP en tot el país, Ribes ha focalitzat l’interès de nombrosos mitjans, sobretot espanyols. Entre els digitals, s’hi compten notícies a Diario Siglo XXI, Yahoo Noticias, Hispanidad, Terra, e-notícies, Tribuna Catalana i d’altres.

Més enllà de la premsa digital i de la comarcal, també grans diaris han donat relleu als 4 regidors obtinguts per UM9 a Ribes, sempre en el context de l’augment de les CUP en detriment d’ERC, a pesar que el procés que s’ha donat a Ribes no ha estat ben bé aquest. És el cas de El Periódico, El País (atenció al “Sant Pere de Roda”) i, sobretot, de La Vanguardia en què Francesc Bracero destacava el dia 29, a propòsit de les CUP, que “su resultado más espectacular se dio el domingo en Sant Pere de Ribes, donde consiguieron 4 ediles a través de la plataforma UM9 liderada por miembros de la candidatura.”. D’altra banda, la blogosfera, és a dir, els món dels blocs personals tampoc ha restat aliena a aquests resultats, especialment en cercles independentistes catalans on els resultats de les CUP, i també els d’UM9, han estat objecte de nombrosos comentaris. Vegeu-ne alguns. [actualitzat, 2007.06.03]