PSC baixa, UM9 cedeix els vots que corresponen a ERC i CiU-ViA i ICV pugen

política
L’abstenció castiga amb duresa el PSC al seu feu electoral de les Roquetes

Podeu consultar els resultats definitius difosos per l’Ajuntament en aquest document. [informació actualitzada 22 h del 28/5]. L’elevada abstenció a les Roquetes ha marcat la jornada electoral. La caiguda de participació al feu del PSC, amb un 44,4 % de votants, ha deixat la particpació global en una situació bastant falaguera.

Quant als resultats, el PSC ha sofert la davallada més important de vots en el conjunt del muncipi. A Ribes n’ha perdut 706 i a les Roquetes 946, en total, doncs, 1652 paperetes menys que en les passades eleccions. Tot plegat l’ha portat a abandonar la còmoda majoria absoluta i haver-se de conformar amb 9 regidors.

Pel que fa a UM9, es manté com a força més votada a Ribes i segona del municipi però empata en escons amb CiU-ViA, una força a la qual només ha superat en 30 vots al nucli de Ribes. La 9, que en aquesta ocasió no ha comptat amb ERC en les seves files, ha perdut 540 vots a Ribes, mentre que ha millorat en 40 a les Roquetes. En total, queda amb 4 regidors.

CiU-ViA és la força més beneficiada dels resultats. Amb el pacte amb ViA ha afegit als que ja tenia, 738 vots (dels quals només 19 els ha guanyat a les Roquetes, la resta a Ribes). Així mateix, la formació ha quadriplicat el nombre d’escons, igualant el resultat d’UM9.

El Partit Popular ha tingut un petit decrement en els resultats respecte de les últimes eleccions. Concretament, la pèrdua de 122 vots a Ribes i l’increment de 9 les Roquetes l’ha deixat amb la mateixa representació que ja tenia, que és de 2 escons.

Quant a ICV-EUA, els resultats deixen la formació amb la mateixa representació (1 escó), amb un lleuger increment de vot que e spot quantificar en 45 vots a Ribes i 91 a les Roquetes.

Finalment, ERC ha aconseguit 1 regidor amb un total de 529 vots, repartits entre els 371 que ha obtingut a Ribes i els 158 que ha aconseguit a les Roquetes.

Ciutadans ha aconseguit 212 vots, dels quals la majoria (132) han estat a Ribes i només 80 a les Roquetes.