Reflexionin, sisplau

Opinió
Ara que ja s’ha dit tot, arriba l’hora de triar la papereta

Desenganyin-se. El dia de reflexió és un dels elements més folklòrics del ja prou folklòric calendari electoral. Després de setmanes d’intensa activitat d’exaltació i debat, de trobades rituals, d’esforços heroics i proclames vàries, el sistema ens obsequia amb 24 hores de calma i silenci abans de l’obertura de les urnes. Per descomptat que és una mesura més catàrtica que eficaç, més emotiva que racional, però què coi, això és la Mediterrània i de tot en fem festes i cerimònies. També del votar. Què millor doncs que una solemne sàbat abans del diumenge més esperat!

Amb tot, és evident que aquest nostre muncipi mereix que la ciutadania reflexioni i que cada votant es pensi bé quina serà la papereta escollida. Al cap i a la fi, d’aquesta reflexió en sortiran els gestors de l’administració local, que si bé ja no té la importància sobre la vida de la majoria de persones que tenia antany (quan la pràctica totalitat de les activitats professionals i quotidianes es portaven a terme al poble), continua essent una peça fonamental per al bon govern de la societat.

Reflexionin, doncs. A la vista tenen els vincles a les pàgines i els blocs de les forces del municipi a fi que puguin consultar la consistència de les propostes que fan.