El Camil Jesús Maria Ruiz, vicari general de l’Ordre

Societat
El pare Francisco Álvarez nomenat nou superior de la província Argentina – Espanya

Dos camils vinculats a Ribes han estat ascendits dins de l’Ordre. El pare Jesús María D. Ruiz Irigoyen, de 63 anys, natural d’Aguilar de Codés (Nafarroa), ha estat escollit Vicari General dels Camils en el 56 Capítol General, que va tenir lloc a Roma entre el 2 i el 19 de maig. Ruiz va exercir com a formador de camils durant 12 anys, va ser capellà de diversos hospitals tant a l’Argentina com a Espanya i ha treballat com a animador de grups de voluntaris i laics. Va fundar la revista Humanizar l’any 1992. A Ribes, va estar al capdavant de l’àrea sociosanitària de l’Hospital Residència Sant Camil i va mantenir una estreta relació amb el poble, on va participar en nombroses activitats, incloent-n’hi de populars com l’anada a Montserrat a Peu.

D’altra banda, els camils de la província d’Espanya i Portugal van escollir un altre capellà vinculat a Ribes, el pare Francisco Álvarez Rodríguez, com a nou superior provincial. Álvarez estarà al capdavant de 44 religiosos distribuïts en set comunitats, cinc a l’Estat i dues a l’Argentina. Natural de Peago (Ourense), ha ocupat diversos càrrecs tant a l’Ordre com en la Conferència Episcopal. Professor de l’Institut de Teologia Pastoral Sanitària Camillianum de Roma i de les escoles de Pastoral de Salut de Barcelona i Madrid, és també Delegat Diocesà de Pastoral del bisbat. A través dels camils té una estreta relació amb Ribes tant a través de l’organització de voluntaris de l’hospital com en l’entramat associatiu del poble. Àlvarez és conciliari dels Xulius.