La Diputació posa 6 parelles de vigilants forestals al Parc

Medi natural
S’entra en la primera fase de la campanya de vigilància per a la previsió d’incendis

Els parcs naturals del Garraf, Foix, Olèrdola i Castell de Montesquiu han activat ja la primera fase de la campanya de vigilància i prevenció d’incendis amb la contractació de sis parelles de vigilants (tres al parc del Garraf), deu guaites -que estaran repartits entre les diferents torres de guaita dels parcs i els turons amb més visibilitat- i dos coordinadors del control telefònic. Segons informa la Diputació, aquest personal de reforç està preparat per actuar en els primers moments d’un incendi i vetllaran també pel compliment de les disposicions legals en matèria de prevenció com ara la prohibició de fer foc al bosc.

Els vigilants recorreran la zona assignada en vehicles tot terreny dotats d’una bomba i un dipòsit d’aigua i podran també fer feines de suport als equips de bombers. Els parcs del Garraf, Olèrdola i Foix compartiran control de ràdio telefònic, mentre que el Parc del Castell de Montesquiu dependrà del control del Parc del Montseny.