Actes de Setmana Santa a la Parròquia

0
L’exhortacio apostòlica Sacramentum Caritatis centrarà la vetlla eucarística

Demà, Dijous Sant, s’obre el tridum pasqual a la Parròquia. Ahir va tenir lloc la celebració comunitària de la penitència i la neteja dels objectes de culte. Demà a les 19 h tindrà lloc la Celebració de la Cena del Senyor, que inclou el lavatori de peus i el trasllat solemne de l’Eucaristia a l’altar de la reserva. Serà en aquest altar on tindrà lloc, a les 22 h, la Vetlla Eucarística, enguany dedicada a l’exhortació apostòlica Sacramentum Caritatis del Sant Pare. Així mateix, els fidels que vulguin podran oferir cera al Monument, que cremarà fins a mitjanit de demà i davant del Santíssim durant la resta de l’Any. També es podrà oferir cera a la Creu i a la Mare de Déu dels Dolors segons informa el Full Parroquial.

Durant el Divendres Sant, els actes litúrgics s’iniciaran a les 11 h amb el Laudes i l’ofici de lectures. A les 18 h tindrà lloc la Solemne Acció Lítúrgica i a les 21 h, el Via-crucis penitencial pels carrers. La celebració més important serà, però, la que se celebrarà dissabte a les 22 h, és a dir, la Vetlla de Pregària en Espera de la Resurrecció de Crist: a les 22 h, benedicció del Foc Nou, del Ciri Pasqual i anunci de la Pasqua. A continuació, Proclamació de la Paraula, benedicció de l’Aigua Baptismal, renovació de les Promeses del Baptisme i Missa de Pasqua. En acabat, segurament, cantada de caramelles a l’interior del temple El diumenge de Pasqua, misses a les 9 h, 12 h i 19 h.