Perillen els nous equipaments esportius

política
Tres entitats revelen en roda de premsa que l’Ajuntament no ha iniciat els tràmits davant la Secretaria de l’Esport

A pesar de les manifestacions de l’alcalde i del regidor d’esports del municipi sobre la pròxima construcció d’un pavelló adjunt a l’escola nova que podria ser utilitzat en horari extraescolar per les entitats del municipi, la Secretaria de l’Esport, que l’hauria de finançar parcialment, no té constància que l’Ajuntament hagi fet cap pas en aquesta direcció. Aquesta gravíssima revelació ha estat feta per tres entitats esportives del municipi que han comparegut aquesta tarda en roda de premsa. Josep Pascual, president del Bàsquet Ribes; Magí Mestre, president del Ribes CP, i Inés Viñuela, represenant del CPA Ribes han explicat als mitjans el resultat de la reunió que van mantenir el dia 22 amb el Jordi Eduardo, coordinador de Desplegament Territorial i de Relacions Institucionals de la Secretaria de l’Esport, que va manifestar no tenir cap constància de sol·licituds de subvenció o de suport per part de l’Ajuntament de Ribes. Cal tenir present que els poliesportius compartits entre les escoles i les entitats es financen entre la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Educació, aquest últim en la proporció corresponent al cost del gimnàs d’educació física que tenen totes les escoles. Segons les entitats, Eduardo va reconèixer que existeix la possibilitat que la sol·licitud estigui a Educació, però que en qualsevol cas, la Secretaria de l’Esport no en té constància.

Segons s’ha sabut, en aquesta instal·lació, la Secretaria General de l’Esport preveia invertir-hi 100 milions de les antigues pessetes, la Conselleria d’Educació, 50 milions i els 100 milions restants anirien a càrrec de l’Ajuntament, a pagar en 10 anys. En no haver-se sol.licitat la construcció d’aquest polisportiu Ribes hauria perdut 250 milions de pessetes. D’altra banda, l’Ajuntament tenia reservada una partida per nous equipaments, i que amb el consentiment dels clubs s’ha de destinar a la construcció del nou camp de futbol 7. Els clubs pensen que han perdut aquesta partida pressupostària per una banda i la construcció del nou polisportiu per l’altra. D’altra banda, davant la pròxima construcció d’una nova pista d’atletisme a la comarca que ha estat rebutjada per Sitges, no està clar si anirà a Ribes o si es canviarà la inversió per altres equipaments. Les entitats compareixents reclamen davant dels mitjans que l’Ajuntament expliqui la situació.

D’altra banda, les entitats han exposat alguns dels greus problemes que es plantegen al municipi per falta d’equipaments esportius. Per exemple, els 3 equips d’handbol que hi ha al CEIP Els Costerets no entren mai al pavelló perquè no hi ha hores lliures. Pel que fa al pavelló, només l’utilitzen el Basquet Ribes i una part del Hoquei i del Patinatge. Les entitats han recordat que el gimnàs està ocupat per un gimnàs municipal amb molt baixa participació. El pavelló polisportiu no existeix com a tal doncs es tracta del gimnàs del CEIP Els Costerets que és utilitzat per els clubs esportius fora d’horari lectiu. No saben què passarà quan el curs que ve, el nou IES que s’ubiqui en barracons al costat del pavelló i dels Costerets si és que també el fan servir. A més, el Ribes CP unicament pot utilitzar el pavelló 3 hores a la setmana, de manera que entrena i juga els partits a Sitges i Calafell, és a dir, que els nens de Ribes no poden fer esport al poble. Pel que fa al CPA Ribes té el seu grup de xou conjunt entre Ribes, Vilafranca, Castelldefels i Vilanova i ha d’entrenar en hores nocturnes a la pista descoberta i sense vestidors