El carnaval de(l) poble

Societat
Èxit esclatant del carnaval ribetà, amb gran participació, sentit de l’humor, disbauxa i autenticitat

El carnaval de Ribes és, avui dia, un èxit absolut. Amb una participació popular desbordant, amb un esclat imaginatiu de creativitat i sentit de l’humor i amb una important dosi d’autenticitat, els actes que l’integren són ja un referent i no són escassos els visitants de Sitges i Vilanova, on també se celebra aquesta festa, que ens visiten per gaudir-ne. Ahir a la nit, la rua de disfresses i mascarots va fregar l’apoteosi. S’hi van poder comptar quasi una vintena de carrosses, mentre que els participants s’apropaven, segurament, al miler. Les disfresses exhibien una alta dosi de creativitat i el sentit de l’humor i la sàtira hi eren presents en la mesura més justa. S’ho van passar bé els que hi participaven i també els que s’ho miraven.

Festa total, doncs, que va continuar a la Nau Pere Vall i Soler i a l’envelat de Can Puig amb dues gresques enormement concorregudes. Cal tenir en compte que, llevat de la cessió d’infraestructures, el carnaval ribetà el porta la gent que hi participa, amb un paper més o menys rellevant de les entitats. És, doncs, un carnaval del poble.

La rua d’anit va tenir com a preludi el carnaval infantil dels Xulius, absolutament delmat per la pluja i que davant la inexistència d’un local al centre del poble es va anar a refugiar a l’envelat de Can Puig on es va crear un gran ambient en companyia d’un grup d’animació i amb la presència del carnestoltes infantil. Aquesta tarda ha tingut lloc el carnaval infantil de l’entitat Ger amb no menys èxit.

Divendres, el Ger va obrir la festa amb un arrivo de carnestoltes que va parodiar magistralment la parafernàlia mediàtica que acompanya el carnaval de Sitges i les rurals i atàviques relacions entre el Casino Prado i El Retiro.