Dijous gras o el vandalisme autoritzat

Opinió
Apedreguen l’IES Can Puig amb impunitat

El passat dijous a la tarda, com cada any, desenes de nois i noies van omplir el poble d’ous. Que fa fàstic i pudor ja ho sabem. Que un dia és un dia, també ho sabem. Que la majoria de pares i mares d’aquests joves no s’imaginen ni de lluny les barbaritats que els seus fills són capaços de fer aquella tarda, també ho sabem. Però no vull parlar d’ous sinó de vandalisme organitzat.

Entre les set i les vuit de la tarda, l’institut Can Puig va rebre dos atacs perpetrats per una vintena de joves. I ara ja no estic parlant d’ous: els projectils que es van llençar contra l’institut van ser pedres que anaven de la mida d’una mandarina a la mida d’una col. Després del primer atac, van quedar tocats mitja dotzena de vidres (pel cap baix, canviar cada vidre costarà 500 euros). Després del segon atac, van quedar destrossats. Si us passejeu pel costat de l’institut, a tocar de la porta de les pistes, veureu els resultats del dijous gras a Ribes.

De la inseguretat que es viu durant la tarda de dijous gras a llocs cèntrics com la plaça del bus (on fins i tot les botigues, tanquen) o de com queden el cotxes i autobusos que passen per allà, que en parli algú altre. Si algú també vol seguir parlant d’ous, de la canalla que s’ho passa bé i de que per carnaval tot s’hi val, que ho faci. Els veïns del barri de Can Puig no podem sortir de casa. A mi em sembla que ja fa anys que la ³festa² de dijous gras s’ha convertit en una tarda de vandalisme autoritzat.

Per cert: si teniu un fill o filla d’entre 12 i 15 anys, pregunteu-li què va fer dijous a la tarda. Potser estaria bé que a casa n’estigueu informats.