L’Agrupació Local d’ERC s’oposa al Decret de la 3a hora

política
Els republicans afirmen que el seu partit exigirà la inclusió del rebuig a la 3a hora en el recurs que prepara el Govern

Esquerra exigirà que el recurs contra el decret espanyol d’ensenyaments mínims inclogui la supressió de la 3a hora i el rebutjarà si no es modifica segons ha informat l’agrupació local del partit. Afirmen els republicans que: “La presentació del Reial decret d’ensenyaments mínims per part de l’Estat desenvolupa de forma detallada i molt limitadora diversos aspectes del seu contingut, sobrepassa el 55% de continguts mínims que correspon a l’Estat segons la LOE i vulnera les competències compartides d’ordenació curricular recollides a l’Estatut. Fins i tot, el fet que els territoris amb llengua cooficial disposin d’un 10% de l’horari total per organitzar els ensenyament en aquesta llengua limita la potestat de la Generalitat per exercir la seva competència sobre la definició del currículum”.

Al seu entendre, “tots els indicadors de qualitat del nostre sistema educatiu ens assenyalen que la competència lingüística de l’alumnat escolaritzat a Catalunya no és inferior pel que fa a la llengua castellana a l’alumnat de la resta de l’Estat i que, en canvi, la competència lingüística en català del nostre alumnat quan arriba a l’ESO està molt per sota del castellà. Per tant, res no justifica pedagògicament la introducció de més hores de llengua castellana a l’educació primària. En un context sociolingüístic de dues llengües en contacte i amb fortaleses ben desiguals, és ben clar que si hi ha alguna llengua que calgui reforçar és el català.”

Per aquest motiu, i sempre segons fonts del partit, Esquerra aposta per un model educatiu que es basa en una escola catalana, innovadora i de qualitat que permeti el desenvolupament integral de la persona mitjançant mesures d’innovació educativa, per atendre la diversitat a l’aula amb l’objectiu de formar ciutadans i ciutadanes lliures integrats a la cultura pròpia del país.