La diversitat d’opcions combatrà l’abstenció, segons ERC

política
Els republicans reconeixen que l’objectiu del trencament del grup municipal és visualitzar la presència d’ERC a l’Ajuntament

ERC admet que la desvinculació d’UM9 té com a objecte que els republicans tinguin veu i personalitat pròpia al municipi i que es visualitzi la seva presència a l’Ajuntament. Aquesta és la principal conclusió de la intervenció que Carme Farràs, encara regidora d’UM9-EN per ERC, ha fet aquesta tarda a la seu de l’assemblea local de la formació. Segons Farràs hi ha un trencament, però és un trencament “entre cometes” atès que estava previst en el pacte amb UM9 i s’han seguit els passos previstos. Per a Farràs la decisió no interfereix en possibilitats com la presentació d’un candidat conjunt a la presidència de l’EMD en el cas que finalment s’aprovi aquest organisme abans de les eleccions.

Preguntada sobre la raó per la qual ERC pot tenir grup propi i no ha de passar al grup mixt en trencar l’actual grup municipal, la regidora ha explicat que al seu entendre la formació a què pertanyia fins a l’actualitat era el resultat d’una candidatura conjunta de dos partits; per tant, en separar-se cadascun pot disposar de grup propi. Sobre la possibilitat d’integrar-se en algun tipus de candidatura conjunta amb l’objectiu de provocar el canvi polític al municipi tal com proposava UM9 fa uns dies, Farràs considera que la diversitat d’opcions encara pot ajudar-hi més ja que evitarà que hi hagi una abstenció alta. D’altra banda Farràs ha explicat que la decisió de Xavier Garriga, exalcalde d’UM9 i alctual alt càrrec per ERC, té implicacions nacionals i no locals i ha evitat fer una lectura de quina serà la força que tindrà el seu suport a Ribes.