Balanç d’una wikifelicitació

Comunicació
A l’estampa nadalenca de Ribes Internet s’hi han vist des d’invitacions a practicar el sexe des de la xarxa de la Diputació fins a tota mena de bons desitjos

Hem tancat avui la wikifelicitació, una experiència que pretenia felicitar les festes i introduir els lectors de El Cancell en l’elaboració conjunta de textos a través d’un wiki, una tècnica que pretenem utilitzar sovint en aquest any que estrenem. El resultat és, sobretot, divertit. La wikifelicitació s’obria el 20 de desembre amb un “Bon Nadal i Feliç 2007”. En un primer moment hi van aparèixer variacions sobre aquest tema amb algunes experiències formals. El dia 21 hi van aparèixer algunes frases apologètiques sobre el nadal, que algú va desdramatitzar amb l’enllaç a un vídeo en què el pare Noel acaba dins d’una cassola. La cosa es va anar sofisticant fins que algú va simplificar-ho i ho va deixar en una expressió de bons desitjos amb la indicació que enguany potser nevaria, fet que finalment no ha tingut lloc. La nevada va provocar l’aparició irònica de lletres de nadales sobre la neu. Poc després, el wiki es va omplir de referències al fet que per Nadal es compra molt i es menja molt. A mesura que s’acostava Nadal, el to dels canvis es va tornar naïf i algú es va anirmar fins i tot a penjar-hi una fotografia amb estrelles. Durant el dia de Nadal es va mantenir la tònica, però cap a Sant Esteve va començar el desvarieig amb les primeres al·lusions a cap d’any i l’expressió de desitjos de felicitat i amor que algú, el dia 30, va convertir en una invitació a practicar el sexe, concretament a “follar sense parar tota la nit sempre que l’alcohol ho permeti”. La intervenció, que va tenir lloc des de la xarxa de la Diputació de Barcelona (ajuntaments, biblioteques, etc.), va ser complementada per algú altre amb una projecció anual de la lúbrica proposta, degudament comptabilitzada. Dues expressions de bons desitjos, una per cap d’anys i l’altra per reis, van ser les últimes intervencions al wiki, que donem per tancat.