L’Ajuntament organitza la Festa de l’Arbre als dos nuclis

Medi natural
L’alcalde presenta la celebració, la nova campanya de residus i la campanya de la poda

Coincidint amb el final de legislatura, la festa de l’arbre d’enguany se celebrarà als dos nuclis, Ribes i les Roquetes. La celebració, que segons informa l’Ajuntament es fa un any en cada localitat, aquesta vegada es portarà a terme durant dos diumenges consecutius i servirà “per donar el tret de sortida a una campanya municpal de prevenció de residus”. Els dies triats per a l’anomenada “diada cívico-ecològica” seran el 12 de novembre a les Roquetes i 19 de novembre a Ribes. En un cas se sortirà de la Vinya d’en Tabaco i en l’altre del Passeig de Circumval·lació, prop de la zona esportiva del Bosc de Plaça, a les 9.45 h.
Quant a l’activitat, es preveu que serà del gust de tots els públics i inclourà una plantada popular d’arbres, esmorzar gratuït, presentació de la campanya “Menys residus és més vida” i un espectacle infantil de temàtica mediambiental. També hi haurà una atracció inflable “per reciclar saltant”. L’alcalde presentarà la festa, la campanya de residus i la de la poda el dilluns 13 en roda de premsa.
La festa de l’Arbre es porta a terme des de fa 6 anys de manera continuada tot i tenir antecedents evidents en l’antiga “festa de l’arbre” que es duia a terme al final dels anys 70 i primeria dels 80 i que consistia a portar les criatures de “segona etapa” (actualment 6è de primària i primer i segon d’ESO) a plantar arbres junt amb la brigada municipal i la presència esporàdica d’algun “consejal”. Era tota una font d’aprenentatges vitals que va deixar molt bon record i nombroses anècdotes en els que hi participaren, especialment per la gestió que s’hi feia dels residus reciclats, aleshores cenyits als fems. L’actual modalitat de festa compta amb la col·laboració dels Voluntaris del Garraf, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF de Ribes), la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el suport de Land Rover.