Sobre la vida cultural, social i educativa

Opinió
El grup municipal de Convergència i Unió denuncia actituds del PSC i d’altres forces envers problemes com la falta d’equipaments o les prioritats en la construcció d’escoles

Aquest estiu i, especialment agost, han estat mesos molt moguts: l’aeroport del Prat, la situació al Líban, l’arribada inconmesurable d’immigrans a les nostres costes, les properes eleccions a la Generalitat de Catalunya i, a l’horitzó, les eleccions municipals. Per aquest motiu, des de la nostra formació, hem cregut que la ciutadania mereixia un descans de la política i dels polítics. Així, ara que comença un nou curs polític amb la vista posada a les eleccions autonòmiques primer i a les eleccions municipals després. Per aquest motiu creiem que és necessari repassar els últims esdeveniments del nostre municipi.
Des de fa temps, la nostra formació política observa la progressiva pèrdua de confiança que els nostres conciutadans tenen en els actuals mandataris.
Un exemple d’aquesta manca de confiança es troba al Consell Municipal de Medi Ambient que es va crear fa uns anys amb gran rebombori i, en principi, permetia que els nostres conciutadans, poguessin opinar sobre temes relatius al nostre medi natural i, entre altres temes, els impactes que podia provocar una construcció desmesurada del nostre territori.
La prova de foc va ser el desdoblament de la carretera C-15 i el futur traçat del tren que unirà el Garraf i l’Alt Penedès. Dues infrastructures que causaran, segur, impacte ambiental en el nostre territori i que el govern municipal no va consultar amb l’ens que ell mateix havia creat fins a l’últim moment i per desitg exprés de l’oposició: el Consell Municipal de Medi Ambient. Encara que el projecte hagi estat a l’abast de la població durant el temps que la llei estipula, el correcte hauria estat que els membres del Consell Municipal de Medi Ambient haguessin tingut la informació a l’abast per poder-la estudiar amb deteniment de manera que s’hagués presentat una moció al ple consensuada tant amb la població com amb els partits polítics. No va ser així sinó que es va fer de pressa i correns i sense tenir massa en compte l’opinió de la ciutadania i de la resta de forces polítiques. Llàstima, era una bona ocasió que s’ha perdut!
L’equip de govern va plantejar suprimir un equipament cultural com “El Local”, el qual no se li podia donar ús donada la deixadesa municipal en la seva conservació i destinar-lo a un altre equipament igualment necessari com és l’ampliació del centre d’assistència primària de salut. La nostra formació, tot i que representava suprimir un equipament cultural va donar el seu vot afirmatiu perquè representava dotar al nostre municipi d’una nova instal·lació per cobrir un altre servei igualment necessari: la salut.
No obstant, CiU va presentar al mes de juliol una moció en que ja que havíem perdut una instal·lació cultural per destinar-la a altres usos ja esmentats, era necessari que el Pla d’Equipaments que actualment s’està redactant contempli la possibilitat de la construcció d’un equipament cultural i esportiu per al desenvolupament de les diverses activitats que realitzen les entitats culturals i esportives de Ribes. L’esmentada moció va ser rebutjada per l’equip de govern amb alguna mena d’excusa i, el que és més curiós, l’oposició es va abstenir!!!!!!!!
Així, tenint en compte com va acabar el curs polític passat, sense escoltar als conciutadans i abstenint-se en projectes que són beneficiosos per a la població del nostre municipi, sobretot tenint en compte el pes que el propi ajuntament ha deixat en mans de les entitats obviant polítiques culturals, ens preguntem com aniran destinats els pressupostos per a l’any 2007 quan en els pressupostos de l’any 2006 on es contemplaven diverses obres a Ribes no tan sols no s’han dut a terme sinó que els diners han estat traspassats a altres projectes de dubtosa prioritat.
I una última pregunta: perquè la Generalitat de Catalunya només ha prioritzat la construcció d’una escola de primària, la de les Roquetes i no les dues que el municipi necessita, és a dir, també la de Ribes? És el govern municipal que marca la prioritat de construcció? Si és així, no era prioritat construir també l’escola de primària de Ribes però sí convertir part del pati de l’escola en un equipament cultural realitzant les obres durant el Nadal de l’any passat sense avisar a la pròpia escola i als pares dels alumnes afectats?