Sequera pertinaç

Medi natural
Els tres darrers anys de sequera condueixen a una situació duríssima

Només 146 litres de pluja per metre quadrat han caigut a Ribes en el que portem d’any segons dades facilitades per l’Observatori Llamps i Trons, a càrrec de Carles Miret. Si bé la dada és superior a la de l’any passat, en què n’havien caigut 107 fins a la mateixa data, la sequera es revela pertinaç ja que és el tercer any seguit en què s’imposa. Així, els totals de pluja dels últims anys revelen una situació alarmant, ja que les pluges han minvat de manera considerable respecte de l’any 2002, si bé havien estat pitjors en anys anteriors. Així, el total de 2002 fou de 795 litres que van caure fins als 550 l’any 2003, 481 l’any 2004, amb un lleu repunt, 497, el 2005. Podeu trobar diàriament les dades relatives al municipi, facilitades per Carles Miret, a la secció corresponent de El Cancell. La previsió apunta la possibilitat d’algunes pluges en les pròximes hores. Ahir, de fet, va fer algun xàfec.